Google Classroom-app werkt niet - [Opgelost]

 Een uitgebreide handleiding om het probleem met Google Classroom dat niet goed werkt snel op te lossen

In de afgelopen jaren heeft Google online taken en andere processen vereenvoudigd, maar nu is Google helemaal klaar om zijn stempel te drukken in de onderwijswereld met de lancering van zijn nieuwste product genaamd Google Classroom.

 

Wat is de Google Classroom-service precies?

 

Google Classroom is een leerbeheersysteem waarmee je opdrachten digitaal kunt maken en federatie kunt bieden aan de studenten. Verder is de interface van deze dienst zo ontworpen dat deze de meeste docenten aanspreekt. En voor wie goed is met Google Docs en Drive, dan kan men het leerlingenwerk eenvoudig beheren en organiseren. Al met al is Google Classroom een geweldige service om de communicatie tussen leerlingen en docenten eenvoudig te beheren.

 

De services die worden aangeboden door Google Classroom zijn ongetwijfeld ongelooflijk, maar er zijn een paar gebruikers die hebben gemeld dat de Google Classroom-app niet werkt. Dus, om de docenten te helpen die met dit probleem te maken hebben, krijgen ze hier in dit artikel de volledige details over hoe ze dit probleem snel kunnen oplossen en gemakkelijk toegang krijgen tot Google Classroom-services zonder enige onderbreking.

 

Snelle manieren om te repareren dat Google Classroom niet goed werkt

 

Meerdere redenen kunnen ertoe leiden dat het probleem met de Google Classroom-klasse niet is gevonden, maar u kunt dit probleem op tijd oplossen door enkele van de effectieve oplossingen te gebruiken die in dit artikel worden genoemd.

 

  1. Verbindingsproblemen met Google Classroom

 

Sommige gebruikers hebben verbindingsproblemen met Google Classroom gemeld. Gelukkig kan dit op tijd worden opgelost door de functionaliteit te controleren door een pop-up in te schakelen.

 

  1. Fix Google Classroom-importprobleem

 

Als de gebruiker een probleem met de Google Classroom-app tegenkomt die niet werkt op het moment dat de gegevens van Google Classroom worden geïmporteerd, kan de gebruiker de opgegeven stappen uitvoeren.

 

  • In eerste instantie moet de gebruiker de pagina bezoeken waarmee hij problemen ondervindt.
  • Nu moet de gebruiker de ontwikkelaarstoolpagina van de browser openen.
  • Klik vervolgens op de optie Console die aanwezig is op de pagina met ontwikkelaarstools.
  • Verder moet de gebruiker naar de rode teksten zoeken, omdat er een kans bestaat dat ze afkomstig zijn van het einde van de wijk of school die bepaalde sites blokkeert.

 

  1. Problemen met DNS oplossen

 

De DNS helpt bij het identificeren van het IP-adres van de specifieke site. Dus, voor de gebruikers die geconfronteerd worden met een probleem met de Google Classroom-app, wordt voorgesteld dat ze proberen de lokale DNS te wissen door de stappen te volgen:

 

  • Klik op de Start-knop en open de opdrachtprompt.
  • Typ nu ipconfig/flushdns in de opdracht en ga verder.
  • Klik vervolgens op Enter en controleer of het probleem is opgelost of niet.

 

  1. Los browserproblemen op

 

Een andere snelle manier om de niet gevonden Google Classroom-klasse te herstellen, is door het specifieke venster te vernieuwen. Als het probleem aanhoudt, kan de gebruiker proberen de cookies en het cachegeheugen van de browser te wissen en zich opnieuw aan te melden bij het Google Classroom-account.

 

Dit zijn dus de weinige oplossingen om te voorkomen dat Google Classroom niet goed werkt. Als het probleem zich blijft voordoen, kunnen gebruikers contact opnemen met Google-ondersteuning om de benodigde hulp te zoeken om alle problemen op tijd op te lossen en toegang te krijgen tot ononderbroken services.

 

Wat te doen als Google Classroom niet meer werkt?

 

Google bedient zijn gebruikers met de nieuwste technologische producten en services. Een dergelijke dienst die tegenwoordig veel wordt gebruikt, is Google Classroom, een product van Google Education. Hierin kun je digitale opdrachten maken en de studenten helpen met studiemateriaal. Het wordt door veel docenten gebruikt omdat het eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te navigeren is. Hoewel de functies goed zijn, kunnen er momenten zijn dat het niet meer werkt.

 

Fix Google Classroom werkt niet probleem

 

Als Google Classroom niet meer werkt, kan dit te wijten zijn aan verschillende problemen. Dus, voor een goede werking, moet je repareren. Hier zijn enkele van de problemen en oplossingen van Google Classroom:

 

  • Probleem tijdens importeren- Om de fout tijdens het importeren op te lossen, kunt u de stappen volgen:

 

  1.   U hebt een desktop nodig om het probleem op te lossen.
  2.   Open de pagina waarmee u problemen ondervindt.
  3.   Open vervolgens de ontwikkelaarstools van uw browser.
  4.   Selecteer de optie Console.
  5.   U kunt de rode markeringen controleren.

 

  • Verbindingsprobleem - Voor een goede werking van Google Classroom moeten de pop-ups in de browsers worden geactiveerd.
  • Browserproblemen - Wis de cache en cookies om de browserproblemen in Google Classroom op te lossen.
  • DNS-problemen oplossen - U kunt ook proberen de DNS-problemen op te lossen om het belangrijkste probleem op te lossen.

 

Mocht het probleem dat Google Classroom niet werkt nog steeds aanwezig zijn, dan kunt u contact opnemen met het Google Klantenservice Telefoonnummer. De details om leidinggevenden te bereiken zijn beschikbaar op de Google-helppagina.

 

Waarom werkt de Google-klaslokaalcode niet?

 

Google Classroom is een online functie van Google die vooral door docenten van scholen en hogescholen als webservice wordt gebruikt om online lessen te geven. Zittend op één plek kan de persoon met meerdere mensen tegelijk contact opnemen en opdrachten uitdelen of lessen volgen.

 

Google-klaslokaalcode werkt niet

 

Zodra je bent ingelogd in het Google-klaslokaal, geeft de docent of beheerder die de klas leidt een unieke code om deel te nemen aan de klas. Nadat je de code hebt ingevoerd, kun je met andere mensen deelnemen aan de les. Als u echter merkt dat de Google-klaslokaalcode niet werkt, probeert u de volgende methoden.

 

  1. Als de code die je gebruikt niet klopt, vraag dan je leraar om je een andere code te geven zodat je in de klas kunt komen.
  2. Als zelfs dat niet werkt, vraag dan je leraar om contact op te nemen met de schoolbeheerder om deze technische fout op te lossen.
  3. Als je een persoonlijk Gmail-account gebruikt, vraag dan de docent om de code daarheen te sturen.
  4. Controleer ook de instellingen van het Google-account dat u gebruikt.

 

En daarmee ben je klaar! Bij twijfel kunt u contact opnemen met het klantenserviceteam van Google.

 

Hoe activeer ik Google Classroom?

 

Of je nu online lessen volgt of in een groep via internet studeert, Google Classroom is de beste oplossing voor het geven van online lessen. Het concept van Google-klaslokaal is nog trendyer geworden sinds de hele wereld volledig is afgesloten vanwege de COVID 19-pandemie.

 

Het Google-klaslokaal activeren

 

Stel dat u een gebruiker van Google Classroom bent geweest, maar om welke reden dan ook bent uitgelogd en dit vervolgens oplost met behulp van stappen voor probleemoplossing.

 

Stappen om Google Classroom niet geactiveerd te repareren

 

  1. Internetprobleem

 

Controleer of uw apparaat is verbonden met de juiste internetverbinding of niet. Zo niet, los dan de verbinding op of schakel over naar een sterker medium internet.

 

  1. Reinig de cachebestanden van de browser

 

Als u Google Live Chat met een webbrowser gebruikt, controleer dan de instellingen en verwijder alle cachebestanden uit het geschiedenisgedeelte om ervoor te zorgen dat de livechat niet stopt.

 

  1. Los het DNS-probleem op

 

Controleer de DNS-instellingen van uw apparaat waarmee u het IP-adres van de computer kunt achterhalen.

 

  1. Controleer het Google-account

 

Controleer of het Google-account werkt of niet om het Google-klaslokaal te activeren. En als er een probleem is, los het dan zo snel mogelijk op.

 

En nu kun je hun Google-klaslokaal activeren. Neem voor meer vragen contact op met het klantenserviceteam.

 

Hoe zet je werk aan in Google Classroom op iPad?

 

Tegenwoordig is Google Classroom trending en is het ook nuttig voor zowel de studenten als de docenten. Het is een gebruiksvriendelijke applicatie die gemakkelijk kan worden gebruikt. Als u Google Classroom op een iPad probeert te gebruiken, kunt u dit eenvoudig en zonder veel moeite doen.

 

Schakel Google Classroom-werk in op iPad

 

Het hangt volledig af van de opdracht of je een persoonlijk document moet inleveren dat is toegewezen door je docent, zelf een Google Doc-bestand moet maken of bestanden moet toevoegen aan de bestaande opdracht. Volg de stappen om uw Google-klaslokaalwerk in te schakelen op een iPad:

 

  • Tik op het Klaslokaal-pictogram op je iPad.
  • Tik vervolgens op klas en Klaslokaal als de volgende optie. Ga naar de opdracht.
  • Tik in de Uw werkkaart op de optie Uitvouwen.
  • Als u een item wilt bijvoegen:

 

  1. Tik op de Bijlage toevoegen.
  2.   Tik vervolgens op een van de pictogrammen.
  3.   Selecteer daarna een bijlage of voer de URL in en tik ten slotte op Toevoegen.

 

  • Als u een nieuw document wilt bijvoegen:

 

  • Tik op Inleveren en bevestig de optie.
  • U zult zien dat de status is gewijzigd in Ingeleverd.

 

Dit zijn de eenvoudige stappen voor het gebruik van Google Classroom op iPad.

 

Voor elke andere vraag kunt u contact opnemen met het ondersteuningsteam van Google.